Nieuws
25-07-2019

We zijn blij dat onze editie van 2019 zo goed verlopen is, dat we een positief saldo hebben overgehouden voor het goede doel. dit jaar was dat de realisatie van de coopertestbaan voor en door hardlopers.
Ons nieuwe goede doel is de stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo. Roland van de Kamp overhandigde deze week namens ons en hopelijk al onze deelnemers, een cheque van 750 Euro aan voorzitter Nicole Nieuwehuis van PGE en stalhouder Sjerstin de Vries.
Hardlopers kunnen in tranche raken door heerlijk in een cadans te komen.  Dat geldt ook voor veel mensen die niet hard kunnen lopen door een beperking. Voor een groot deel gebeurd bij paardrijden hetzelfde als wat voor hardlopers geldt. De rijder of rijdster komt volledig tot rust, iets wat een paard kan doen met mensen.
Daarom zijn we blij dat de stichting met dit geldt geholpen is om hun goede werk te kunnen doen. Hulde voor die vrijwilligers.
Lees ook een verhaal in ErmelovanNu via deze link


18-07-2019

Op woensdagavond 25 september vindt het Rabobank Randmeren hardloopevent weer plaats. In de gezellige kantine van atletiekvereniging Athlos in Harderwijk zullen we de top tien vrouwen en mannen huldigen en kan iedereen die minimaal drie keer heeft mee gelopen in het circuit, een functioneel runningshirt komen ophalen. De avond bestaat verder uit een interessante lezing over sportvoeding en natuurlijk veel gezelligheid met een hapje en een drankje. Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur.
Iedereen die in aanmerking komt voor een shirt, ontvangt in augustus een mail. Je dient je op te geven voor deze avond dus zodra je de uitnodiging ontvangt: reageer.
Noteer nu vast de datum.
Binnenkort wordt de totaaluitslag bijgewerkt. De estafettelopers van de Eemmeerloop zijn namelijk niet verwerkt en die hebben wel recht op een shirt als zij twee andere lopen hebben meegedaan.
De top tien zal daardoor niet veranderen.
Dus heb jij drie van de vijf lopen meegedaan van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk, Halve van Nijkerk, Putten Power Run, Eemmeerloop of Halve Marathon Ermelo? Weet dat er een uitnodiging aankomt.


10-07-2019

Op 6 juni 2020 wordt de tiende Halve Marathon van Ermelo gelopen.
Dat belooft een groot feest te worden.
NOTEREN DIE DATUM. Het wordt een jubileumeditie die jij niet wilt missen.

19-06-2019

Beter laat dan nooit. De prijsuitreiking van alle drie de winnaars van de Mulderij Bedrijfsjuristen Groevenbeek Run, als onderdeel van de HME, is achter de rug. Vandaag is ook Jens Meindertsma in de schijnwerpers gezet en nog belangrijker, hij kreeg van Anja van @Intersport Ermelo zijn prijzen overhandigd, netjes opgeborgen in een klein en handig rugzakje. Jens won de 5 km van al zijn medeleerlingen van Christelijk College Groevenbeek en was blij verrast omdat hij nooit echt hardgelopen had en al helemaal niet aan een wedstrijd had deelgenomen. Het smaakt naar meer want volgend jaar staat de 10 km zijn verlanglijstje. Daarmee wordt hij concurrent van de winnaar van dit jaar, Daniel Kleermaker. Hij droomt van het lopen van een hele marathon maar weet dat hij nog te jong is. De Athlos Harderwijk atleet wist de winnares van de 5 km, Emma Posthouwer uit Putten, te interesseren voor de gave atletieksport en vereniging. Emma had onderweg behoorlijk steek gehad in de zij maar won uiteindelijk wel. Athlos lijkt haar een droom die onbereikbaar is omdat het zo ver van Putten verwijderd is maar Daniel vertelde haar dat er meer atleten uit Putten met elkaar poolen naar de trainingen. Dus wie weet, loopt Emma volgend jaar ook de 10 km.
We zijn Mulderij, Intersport Ermelo, het college Groevenbeek en zeker ook Heel Ermelo Beweegt veel dank verschuldigd voor hun inzet, op divers gebied. Op naar volgend jaar met nog meer leerlingen en docenten.

06-06-2019

Wat was de support in de Koninginnebuurt geweldig. Ze stonden met bekertjes water, met tuinslangen, met toeters en bellen. Hartverwarmend en elke loper heeft dat als zeer positief ervaren. De 21 kilometer lopers meldden: je had elke ronde weer iets om naar uit te kijken in die warmte.
Een groot compliment, ook naar wijk het Trefpunt.
31-05-2019

Verkeersbericht: In Ermelo, op de Veluwe, staat een kilometer van 2 kilometer voor cafe de Molenaer. Reden: geen ongeluk maar het ophalen van startnummers voor de halve marathon van Ermelo.

Wauw. Dat hadden we niet verwacht. Geduldig wachtte iedereen want zij wilden morgen GEEN stress. Dan zullen we het iets anders organiseren zodat de rijen apart zijn, van de 5- 10 en 21 kilometer.
1 geluk: heel veel mensen hebben hun nummer al opgehaald....

De avondploeg ging intussen op pad. De hekken worden op hun plek gezet. Omstreeks half drie gaan de lanen dicht.


31-05-2019

Benieuwd naar jouw startnummer???

Klik hier.

Kom op tijd of nog liever, kom vanavond jouw nummer en die van anderen ophalen. op het Molenaarsplein.


31-05-2019

Nog 1 nachtje slapen en dan....
Wil je je zelf voorbereiden? Bekijk dan het parcours, klik hier of kijk op deze site op Info A-Z en dan Parcours.
Je loopt rondes van 5 kilometer door een prachtige, groene wijk. Met brede lanen.
De 21 km start met een extra lusje van iets meer dan 6 km.
Kom op tijd, zeker als je van ver komt.
Vermijd de doorgaande weg Harderwijk- Ermelo- Putten en kom via de ringweg west.
Houd je aan de instructies, zeker rondom de start van de 5- en 10 km.
En stel jouw ambities bij. Het wordt WARM. Loop jouw pr een volgende keer als het iets minder warm is.

30-05-2019

Elk evenement heeft onzichtbare helden die op de achtergrond het fundament leggen voor een loopfeest.
Wij hebben de ploeg Knol inclusief mensen van de gemeentewerf van Ermelo. Vanaf vandaag al actief met verkeersborden ophangen, vrijdagavond al met een deel van het parcours inrichten en vanaf zaterdagmorgen 7 uur met de finetuning van alle verkeersmaateregelen. 's Avonds als iedereen aan de borrel en de barbecue is, moet het parcours ontruimd worden. Pas om een uur of 9 zijn zij aan hun rust toe.
Dit jaar krijgen wij drie snelle e-bikes voor de ploeg Knol van Vliek Tweewielers. Want ga maar na, drie van hen rijden het parcours zeker 20 keer rond.... dan kan je maar beter ondersteuning hebben.... van Vliek dus.29-05-2019

Wij zijn klaar voor de heerlijke temperatuur want:
1. Bidfood en Albert Heijn Ermelo stellen flesjes water gratis ter beschikking.
2. We hebben twee waterpunten, in Trefpunt en bij Dillenburg
3. De brandweer van Ermelo zorgt voor afkoeling middels een (vrijwilliger) sproeibeurt
4. De EHBO van Ermelo staat paraat
5. We hebben de bewoners van de Koninginnebuurt opgeroepen om voor verkoeling te zorgen.

En jij?? Ook klaar??

28-05-2019

Heb jij je voor 11 mei ingeschreven? Dan weet je zeker dat je een runningshirt ontvangt. Ook al heb je de maat niet opgegeven. We raden iedereen dringend aan om te proberen op vrijdag jouw startnummer op te halen en eventueel shirt en bbq bandje.
Weet dat je ook het nummer en/of shirt en bandje op mag halen van jouw vriend, buurman, bekende of....

De voorinschrijvingen breken namelijk record op record en het ziet er naar uit dat er zo maar 300 deelnemers meer dan vorig jaar aan de start staan. GEZELLIG. Maar het betekent ook topdrukte en lange rijen als je last minut aan komt. KOM OP TIJD !!!!

De shirts en startnummer zijn binnen. Draag het nummer op de buik/borst en VOUW hem NIET. Dan werkt de chip niet die zorgt voor de tijdregistratie.
28-05-2019

YourWay2HME is een feit. Bijna 60 (ZESTIG) mensen staan dankzij de trainingen bij Loopgroep VISIE in Ermelo, zaterdag aan de start van de HME. Dat geldt voor de 5- 10 en 21 kilometer.
Gisteravond kwamen grote groepen lopers om half 9 terug bij sporthal Calluna. Daar wachtte een afvaardiging van het HME bestuur de lopers op om vervolgens de 6 trainers in het zonnetje te zetten. Terecht. Zij brachten het geduld op en stopten al hun tijd erin om vanaf 1 maart met de vaak beginners aan de slag te gaan. Rob, Ton, Angela, Jos, Jim en Paula verdienden hun bos bloemen dan ook dik. Evenals het applaus.
De bloemen werden overigens aangeboden door Werk Centraal van GGz Centraal. Zij staan zaterdag op het Molenaarsplein met een bloemenkraam dus supporters.... neem een paar Euro mee om jouw held te ontvangen met bloemen.
YourWay2HME is voor het derde jaar mogelijk gemaakt door Auto Versteeg Buurman B.V. , Gezondheidspraktijk Mesrits en Intersport Ermelo en niet te vergeten het oneindige enthousiasme van Loopgroep Visie.27-05-2019

Weeronline: Zaterdag belooft het aangenaam weer te worden met veel zon en 18-23 graden......
Zin aan, jij ook? Perfecte omstandigheden en.... met een heuse finishboog. Zo maar spontaan en creatief bood de firma AIC uit Ermelo aan om een prachtige, robuuste finishboog te maken omdat wij een brede finish nodig hebben dit jaar. Gijs Bont had er wel ideeën over en A1-Signs had een prachtige start-finish zo ontworpen.
Wat zouden we zijn zonder Ermelose ondernemers die ons mooie evenement adopteren??

25-05-2019

Onze vrijwilligers worden deze editie verwend. Terecht. Daarvoor zorgen onder meer Bakker Bart Ermelo, Bidfood Harderwijk en De Ermelosche Frietzaak. Na afloop mogen de Groevenbeek stagelopers namelijk een heerlijk patatje halen en gaan de anderen barbecueen met een aantal consumpties. Het lunchpakket wordt verzorgd door Bakker Bart en Bidfood Nederland25-05-2019

Wij staan op scherp, samen met onze vrijwilligers.
Zonder hen geen loop-muziek- en eetfestijn.
Gisteravond een gezellige en vooral nuttige briefing gehad.
De voorfietsers hebben het parcours verkend want verkeerd lopen....dat moeten we maar even niet doen.
De start-finish taken zijn doorgesproken. Twee spannende punten van aandacht: de start van de 10 en 5 km terwijl de 21 km lopers al langskomen, en 1000 finishers in korte tijd. Het staat garant voor een topsfeer maar wij zullen dit in goede banen moeten leiden.

Gisteravond bleek 1 ding: we geloven erin en we gaan het doen.
21-05-2019

De accountant, de barbier, de stukadoor, de advocaat...ze gingen vreemd maar het beviel niet.
De moraal van het verhaal: blijf vasthouden aan de afstand die jij op 1 juni van plan bent te lopen en wijk niet af van dat plan. Klik hier om het filmpje te bekijken of klik op de knop #HME TV.

Met dank aan Sara's Lab en Elementa, twee Ermelose topondernemingen.

16-05-2019

Onze held.
Mooi verhaal over onze sponsor Intersport Ermelo.
Sub-sponsor van YourWay2HME en de Groevenbeekleerlingen.
Wij zijn net zo trots als ongetwijfeld Wim en zijn mensen.

Bron: Dagblad De Stentor 15-5-2019


06-05-2019

Wil jij ook onderstaand startnummer op jouw shirt spelden op 1 juni?
Het zou een held van jou maken want de Nero Halve Marathon is echt 21.1 kilometer en dan is er voor jou staande ovatie aan de finish en onderweg.

Normaal geldt bij Nero Barbershop men only alleen mannen of....waar jongens man worden.
Maar zij maken op 1 juni een uitzondering. Ook vrouwen zijn meer dan welkom op het Koningsnummer van de HME.


04-05-2019

Nog 1 week en dan wordt de tweede wedstrijd gelopen in het Rabobank Randmeren Circuit waarin punten te verdienen zijn. De Putten Power Run is er klaar voor.
Doe jij mee? 
Kijk op www.randmerencircuit.nl voor een tussenstand. Deze is nog vertekend want zaterdag meedoen in Putten zal de boel flink op de kop zetten.

BE THERE

Zaterdag 1 juni zijn er in Ermelo twee finales: die van het Randmerencircuit en die van AJAX in Madrid. De After Party zal er op aangepast worden want in de cafés op het parcours waar After Party's worden gehouden, staan grote beeldschermen voor als je nog bent blijven hangen.


03-05-2019

Wij, gelukvogels die de HME al weer voor de vierde keer mogen organiseren, raken echt in de stemming nu in dorp weer ons spandoek is verrezen. Jij ook?

Dankzij onze helden van A1-Signs uit Apeldoorn. Snel en vakkundig als altijd. En niet te vergeten de spontane hulp, opnieuw van Slagerij Uit de Bosch. We mochten weer op hun grasveld het spandoek neerzetten.
Wil jij nu ook tot de gelukvogels behoren? We kunnen op 1 juni nog wel wat hulp gebruiken. Eeuwige roem en een barbecue zijn jouw deel. Laat het ons weten via halvemarathonermelo@gmail.nl

01-05-2019

In mei leggen alle vogels een ei.
Dat hebben we immers geleerd met z'n allen?
Wij als HME leggen runningshirts op de plank. Heb jij je voor vandaag ingeschreven? Dan ligt deze klaar op vrijdagavond 31 mei of zaterdag 1 juni. In jouw maat..

Mede mogelijk gemaakt door het fantastisch Ermelose bedrijf Polskamp. Sportminded. Altijd klaar om iets te doen voor onze gemeenschap. Helden. Nu al. Zij zijn de 4e shirtsponsor.
30-04-2019

Afgelopen dagen hebben we in Ermelo ervaren waar Feest in Ermelo toe in staat is. Wat een knal feest op het Weitje.
Zij organiseren op 1 juni ook de After Party van onze halve marathon. Vanaf 18.15 uur steken ze de barbecue aan voor iedereen die er aan mee wil doen. Geef je op als je je inschrijft, maakt niet uit met hoeveel personen je mee wilt eten. Familie en supporters zijn welkom.

Je kan ook op de dag zelf nog voor 10 Euro een barbecuebon kopen maar we hopen dat je dit eerder aangeeft. Dan hoeven we niemand teleur te stellen.

Loop je niet mee maar wil je wel mee-eten? Stuur ons een mail via halvemarathonermelo@gmail.com
Mail ons ook als je speciale wensen hebt, bijvoorbeeld omdat je vegetarier bent.27-04-2019

Het gratis Runningshirt voor de voor-inschrijvers kan dit jaar weer dankzij de Knipsalon van Willigen. Ook dit jaar reageerden John en Linda weer enthousiast toen de vraag kwam: "Willen jullie weer meedoen?". Ze konden er tijdens de sponsoravond niet bij zijn maar gister was het grote moment van tekenen. Met twee zaken recht tegenover elkaar kan man-vrouw-meisje-jongen daar terecht. Niet meer weg te denken uit Ermelo en inmiddels dus ook niet meer uit de HME. De 4e en laatste shirtsponsor stellen we maandag voor. Weet jij wie dat is??? Ook weer zo'n echt Ermelo's bedrijf.....


17-04-2019

Een GRATIS runningshirt van topkwaliteit.
De tweede sponsor die dit mogelijk maakt en voorgesteld wordt, zijn Danielle van Bloemendaal en Angelique Verweij van VBV Advocaten . Zij zijn zeer betrokken bij ons evenement. Danielle gespecialiseerd in personen- en familierecht en Angelique juist in arbeidsrecht. Ze hebben speciaal hun kantoor laten verplaatsen tot vlak bij de finish en zijn beiden druk in training om 1 juni te kunnen vlammen. Zij waren afgelopen woensdag onder de indruk van het ontwerp van het shirt en vooral.....de kleur. Toppers! Op de foto de altijd goedlachse Angelique.

Gratis voor iedereen die VOOR 1 mei inschrijft. De tijd dringt dus.

08-04-2019

GRATIS Runningshirt.
Hoe kan dat?
We stellen 1 van de 4 helden voor die dit mogelijk maken.
Vandaag Herman Kruse van Bedruk Textiel.nl
Herman is groot fan van de HME en liep vorig jaar op relaxte wijze ook de vijf kilometer mee. Bij Herman kun je terecht voor het bedrukken van 1 simpel T-shirt tot kwalitatief mooie sportshirts. En als het moet binnen 2 dagen geleverd. Hij staat altijd voor je klaar en denkt graag mee.
Zo ook met ons. Hij heeft weer een prachtig shirt gemaakt voor de vroegboekers. Schrijf je vandaag nog in want op=op en 1 mei is het echt over en uit met het gratis shirt.


05-04-2019

Jaap de Vries produkties uit Ermelo is toegetreden tot onze sponsoren.
Deze zijn belangrijk want zij zorgen bijvoorbeeld voor muziek, voor trainers voor de begeleiding van atleten, voor bekers en medailles, voor shirts.....
Zo zal Jaap de Vries Produkties op een creatieve manier zorgen dat jij als deelnemer op zaterdag 1 juni alles kunt vinden waar je naar zoekt. Of het de start- de finish- de inschrijving of de toiletten zijn: het wordt je op een presenteerblaadje aangereikt dankzij deze sponsor. Creatief op veler gebied dus ook op zaterdag 1 juni.
Klik hier om hun leuke site eens te bezoeken en om ideeen op te doen. Ze kunnen ook jou helpen.

31-03-2019

Wil jij een GRATIS top hardloopshirt ontvangen en toch weinig inschrijfgeld betalen?
Dat kan als je je voor 1 mei inschrijft.
Dat geldt voor de Nero Barbershop Men Only Harderwijk halve marathon, de OAK Advocaten 10 kilometer of Onderweegs & de Groot 5 kilometer maar ook als je een bedrijf inschrijft voor de Rabobank Business Run.

Dit kan alleen maar dankzij vier geweldige, Ermelose bedrijven die we komende week aan jullie gaan voorstellen.

Vorig jaar hadden we het blauwe shirt. Dit jaar wordt het shirt ROOD


03-03-2019

Ook dit jaar zal bouwbedrijf van Panhuis alle prijzen voor haar rekening nemen. Dat betekent 1000 medailles, bekers voor alle eerste drie mannen en vrouwen op alle afstanden, de businessrunn en de eerste drie meisjes en jongens van de kidsrun.
Bouwbedrijf van Panhuis: daar kun je op- en meebouwen.

06-02-2019

Op woensdagmiddag 14.00 uur zal de Coopertestbaan worden geopend door wethouder Laurens Klappe van sport en Bas Jan Stoute, voorzitter van stichting de halve marathon Ermelo.
De laatste afstandpaal wordt geplaatst en we gaan een coopertest afleggen. 
IEDEREEN is welkom om te kijken of.... doe vooral mee !!!!!

Daarna kan iedereen gebruik maken van de 1600 meter lange baan die jouw een goed inzicht verschaft over jouw conditie dan wel de vooruitgang of teruggang daarvan.

15-01-2019

Beginnen met hardlopen met een doel?
Jouw limiet verleggen naar de tien of 21 kilometer?
Welkom bij Your Way to HME waarin je in een super leuke groep met lopers op jouw niveau en gelijke ambities, kunt trainen onder gecertificeerde trainers.
Voor elk niveau zijn er mogelijkheden en deskundig advies. Heb je veel tijd, weinig tijd, heb je een droom, heb je een blessure??? Your Way to HME is jouw kans om aan de slag te gaan met trainers maar ook fysieke ondersteuning.
De feiten:
Kosten: GRATIS, NIKS, NADA, NOP
Informatieavond: woensdagavond 20 februari, inloop vanaf 19.00 uur. Start om half 8. Plaats: Intersport Ermelo
Start eerste training: eerste maandag van maart namelijk 4 maart, 19.30 uur. Sporthal ten Duijn op het Veldwijkterrein.
Je kunt op maandag- en donderdagavond trainen en zaterdagmorgen (Calluna, 9.00 uur).
Moet dat? Niks moet, alles mag. De trainer van jouw groep houdt qua schema rekening met jouw beschikbaarheid. Hoe mooi is dat.

Loopgroep Visie levert de trainers en schema's.
Gezondheidspraktijk Mesrits zorgt voor vakkundige begeleiding en sponsort Your Way to HME.
Net als autobedrijf Versteeg Buurman en Intersport Ermelo.
Onze helden en binnenkort ook jouw helden.

Wil je nu al wat meer weten? Bel 06-10648642 of mail ons halvemarathonermelo@gmail.com . Gewoon bellen of mailen!!!

Kun je pas eind maart instromen. Zoals gezegd: alles kan en alle mag.

Wordt het Your Way to HME op zaterdag 1 juni? Want dat is het doel. Onze enige voorwaarde ook om gratis mee te doen; 1 juni loop je 1 van de 3 afstanden. Ga alvast dromen en doe mee.

25-12-2018

De voorinschrijving van de editie 2019, start op 1 januari 2019.

De eerste 600 voorinschrijvers ontvangen weer zo'n top hardloopshirt, aangeboden door bouwbedrijf Kamphorst, knipsalon van Willigen, VBV advocaten en Bedruktextiel. Jullie helden.

Dat geldt tot 1 mei. Dan moeten we de shirts bestellen.

De voorinschrijving sluit op 26 mei.

Je kunt bij opgave aangeven of je mee wilt barbecuen. Op veler verzoek kan nu iedereen meedoen aan de barbecue, aangeboden door cafe de Molenaer, De Veluwe, van Sprang en de Dorpskamer.
Dat geldt ook voor jouw supporters.

14-09-2018

Op woensdagavond 3 oktober vindt de prijsuitreiking plaats van het Rabobank Randmeren Circuit. Alle deelnemers die drie van de vier wedstrijden hebben meegedaan, zijn uitgenodigd.
Het wordt een echte loopavond met veel informatie (er komt een topatleet een looponderwerp behandelen), muziek en....prijzen. De nummers 1 t/m 10 bij de dames en heren worden gehuldigd. 
Alle anderen kunnen een uniek loopshirt in ontvangst nemen.
Heb je je al opgegeven? Het kan tot 18 september uiterlijk.
Vragen? Mail ons, halvemarathonermelo@gmail.com

16-07-2018

Op zaterdagavond 18 augustus vindt een nieuw, groot loopevenement plaats in Ermelo.
De Ermeloop.
Er wordt een trailrun georganiseerd en een tien kilometer. Dit laatste onderdeel, de Nero 10 kilometer is het hoofdnummer en daar zal de wereldtop aan de start staan. En daar kan jij als trimmer, recreant of wedstrijdloper gewoon bij zijn.
Surf naar www.ermeloop.nl en geef je snel op. 

05-06-2018

Het is weer voorbij.
Wat een feest. Wat een enthousiasme. Wat een vreugde. Wat een prestaties.
Vindt op onze site de uitslagen inclusief finishfilm van iedere deelnemer. Maar ook foto's, er zijn diverse series gemaakt.
Heb je vragen? Heb je suggesties voor volgend jaar? Laat het ons weten via halvemarathonermelo@gmail.comFoto: Maurits Laarman

02-06-2018

Het Drankenkabinet uit Ermelo ?heeft de flessen champagne voor de winnaars wel erg leuk verpakt. Ilja vond dit gewoon nodig want het wordt vanmiddag immers 1 groot feest.

31-05-2018

Wij zijn voorbereid op warm weer.

AH Ermelo zorgt voor verfrissing op het finishterrein met water en energiedrank.

JOGG Ermelo zal samen met AH Ermelo bananen uitreiken voor alle deelnemers.

Van de Mheen Foodservices zal een extra waterpunt inrichten tussen het Trefpunt en de Stationstraat en bieden daar waterflesjes aan om mee te nemen tijdens de komende kilometers. Wij zorgen voor vuilnisbakken om je fles in kwijt te raken.

Het 45e pantserinfanteriebataljon zorgt voor waterposten in de wijk het Trefpunt.

En last but not least: de vrijwilliger brandweer van Ermelo wil spontaan een watergordijn verzorgen waar lopers gebruik van kunnen maken. 

Er lopen niet alleen helden mee, helden zijn ook langs de kant te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld bovengenoemde bedrijven en instellingen.

30-05-2018

De Bloemenshop van Werk Centraal, onderdeel van GGz centraal, zal zaterdagmiddag present zijn met bloemen. Daardoor kunnen supporters hun helden eren met een mooi boeketje. Hoe leuk is dat?
De Bloemenshop zal ook de nummers 1, 2 en 3 op elke afstand van een bosje bloemen voorzien.
Daarmee laat GGz centraal zien graag onderdeel uit te willen maken van ons mooie loopevenement in het hartje van Ermelo.
Dus: vergeet niet jouw held in de bloemen te zetten.


29-05-2018

?Dragen van het startnummer moet op de juiste wijze gebeuren !

?Doe je dat dan wordt jouw gelopen tijd naadloos geregistreerd en zal er een leuke finishfilm van je worden gemaakt die je op zondag 3 juni terugvindt op onze site.

De uitslagen staan al live op onze site.

?Draag het startnummer op de borst, maak het vast met vier spelden

Draag er geen jas over heen of drinkfles

Zorg dat de chip die achter het startnummer is bevestigd, niet buigt


25-05-2018

De vrijwilligers die ons op 2 juniu helpen, ontvangen een bon om na afloop 1 van de lekkerste patatjes te halen van Nederland. De Ermelosche Frietzaak heeft dit ons aangeboden.
Geweldig toch?

Wil jij ons nog helpen? We kunnen jouw hulp zeker nog gebruiken. Wil je dus een super gezellige zaterdagmiddag met leuk en dankbaar werk, meld je nog aan.
halvemarathonermelo@gmail.com of bel 06-10648642. Doen !!!23-05-2018

De eerste voor-inschrijvingen zijn omgezet naar een startnummer. Kijk snel welk nummer jij hebt door hier te klikken.

30-04-2018

Een hardloopevenement zonder herinnering is geen hardloopevenement. Want jouw pr of jouw eerste keer een halve marathon of tien of vijf kilometer wil je je later nog herinneren.
We zijn heel blij dat bouwbedrijf van Panhuis dit jaar zorg draagt voor kwalitatief top-medailles. Ook de bekers voor de nummers 1 tot en met 3 van kidsrun, 5- 10 en 21,1 km en de business run worden geschonken door deze top-bouwers van Ermelose bodem.
23-04-2018

Chr. College Groevenbeek start deze week een campagne om haar leerlingen massaal mee te laten lopen met 1 van de afstanden van ons evenement.
Samen met Heel Ermelo Beweegt zullen de komende weken de leerlingen niet meer onder het evenement uit kunnen. 
Het wordt de leerlingen makkelijk gemaakt. Mulderij Bedrijfsjuristen zullen 5 euro van het inschrijfgeld voor hun rekening nemen. College Groevenbeek de rest. Dat betekent dat leerlingen GRATIS mee kunnen lopen.
Daarbij komt dat zij ook nog eens een Groevenbeek loopshirt krijgen van school en.... Intersport Ermelo.

De laatste stelt prijzen ter beschikking voor de snelste leerling op elke afstand en de snelste klas. Er is namelijk ook een klassecompetitie met hetzelfde reglement als de Rabobank Business Run. De drie snelste leerlingen tellen voor het klassenklassement.

Inschijven door leerlingen kan op bhj@groevenbeek.nl of std@groevenbeek.nl

07-04-2018

De vergunning is binnen. Feest in Ermelo, die ondermeer het Koningsfeest, zomerfeest en oktoberfeest organiseert, zal direct nadat de laatste deelnemer over de finish is gekomen, het podium overnemen.
Diverse live bands en DJ's gaan Ermelo tot 22.30 uur in vuur en vlam zetten. De Stationsstraat zal tot die tijd gesloten blijven voor het molenaarsplein.

Ook cafe Binnen, Bruin cafe en Oma's zetten de deuren open.

Het betekent een nieuwe dimensie aan ons eigen hardloopfeest.

Voor iedereen. Lopers, supporters of andere Ermelo-ers.

23-03-2018

Wij hebben in ons tweede jaar van ons bestaan met ons goede doel waarvoor wij met z'n allen gaan lopen maar waarvoor ook onze sponsors een steentje bijdragen.
We willen de Ermelose hardlopers een Coopertestbaan aanbieden die op de Groevenbeekse heide moet verschijnen.
De oude coopertestbaan bij trimbaan is niet meer net als de trimbaan.
Een gemis voor iedereen die zich weleens wil teste qua conditie.
Een coopertest betekent dat je 12 minuten hardloopt en dan meet hoeveel je gelopen hebt.
Een coopertestbaan is 1200 meter lang en je ziet tenminste elke 100 meter hoeveel je gelopen hebt.
We hebben ons idee voorgelegd aan de gemeente Ermelo en daar is enthousiast gereageerd. We gaan ons beiden hard maken om de coopertestbaan na 2 juni maar voor 1 juli te realiseren.

Nog meer reden om je in te schrijven. Doe het nu !

07-03-2018

Wij zijn op zoek naar mensen die op 2 juni niet kunnen lopen en het leuk vonden om ons te helpen.
We hebben een ontzettend gezellig team, hebben leuke klussen in de aanbieding op en rondom het Molenaarsplein, dus niet ver weg gestopt achter op het parcours.
Zin en tijd in een ontzettend gezellige dag en veel dankbaarheid van onze deelnemers?
Mail ons halvemarathonermelo@gmail.nl of bel 06-10648642 en we vertellen je graag meer.

02-03-2018

Maandagavond 5 maart zijn diverse groepen begonnen met de voorbereiding op 2 juni. De stemming is opperbest maar de drempel van velen is genomen. Zij zijn in diverse groepen van divers niveau gestart.
Je kunt nog instromen hoor. Donderdagavond en maandagavond wordt er getraind en zaterdagmorgen. Jij kunt in een bij jouw passende groep met een deskundige trainer.
19.30 uur, sporthal ten Duijn op het Veldwijk terrein, net naast de Lukaskerk.
Heb je je nog niet aangemeld? Geen probleem maar kom iets eerder voor een korte intake.
Zaterdagmorgen starten we om 9.00 uur bij Calluna.

Probeer het gewoon een keer.

Leuk !!!!!

24-02-2018

Wat een verrassing. Bouwbedrijf Kamphorst, VBV Advocaten, knipsalon van Willigen en Bedruk Textiel bieden de eerste 600 voor-inschrijvers een echt, uniek Runningshirt aan. 
Wat een helden en wat een geluk voor jou.
Loop jij op 2 juni in dat hebbedingetje? Schrijf je dan nu in op deze site.

21-01-2018

Je kunt je als beginner weer GRATIS voorbereiden op de A1 signs 5 kilometer van 2 juni 2018. Vanaf maandag 5 maart starten we een beginnersgroep in samenwerking met Loopgroep Visie.
Wil je trainen voor de Onderweegs & de Groot tien kilometer of zelfs voor de Nero Halve Marathon? Ook dan ben je welkom want je gaat je dan met een deskundige trainer in diverse leuke groepen voorbereiden op jouw doel. Dat is inspirerend en motiverend.

Onder de titel YourWay2HME maken drie bedrijven het mogelijk dat de enige voorwaarde voor deelname is dat je je inschrijft op 1 van de afstanden van 2 juni. Je kunt dan 12 weken lang, als je wilt drie keer per week, trainen in een groep. Gezondheidspraktijk Mesrits, Autobedrijf Versteeg Buurman en Intersport Ermelo zijn achter dit initiatief gaan staan. Geweldig toch?
Wij zijn apetrots dat zij dit doen. En natuurlijk zijn we ook trots op Loopgroep Visie die zonder twijfel weer achter ons zijn gaan staan.

Op woensdag 21 februari hebben wij informatieavond bij Intersport Ermelo aan de Stationsstraat. De inloop start om 19.00 uur. We hebben enkele deskundige sprekers die kort wat presentaties geven over verstandig trainen voor een doel. Gezondheidspraktijk Mesrits zal een geweldige actie aankondigen voor de deelnemers.

Meld je nu aan via halvemarathonermelo@gmail.com of kom naar de info avond en geef je dan op.

28-12-2017

De inschrijving start op 10 januari 2018. Dat is negen dagen later. Daar zijn twee redenen voor. We willen dezelfde inschrijvingsprocedure ontwikkelen als de Broekhuis halve marathon, de Putten Power Run en de halve van Nijkerk. Plus: onze sponsor en wonderboys als het om IT gaat, Elementa uit Ermelo, geeft onze website een facelift. Dat wordt wat, dat beloven wij want hen kennende zal het voldoen aan de State of the Art en wie wil dat niet?
Elementa zit midden in de Stationsstraat dus loop eens naar binnen. Altijd leuk daar en wie weet, kunnen ze wat voor jou probleem betekenen, of het nu gaat om laptops, WIFI verbindingen of andere IT zaken.

26-12-2017

Belastingadviseurs en accountants Onderweegs & de Groot blijven ons hardloopevenement trouw. Wat een toppers ! Ze zullen ook in 2018 afstandsponsor zijn van de Onderweegs & de Groot tien kilometer.
We gaan samen onderzoeken hoe we het Molenaarsplein, samen met wat andere ondernemers, leuk, gezellig en sportief kunnen aankleden.
Vorig jaar hadden ze een leuk en handige hardloopbidon als aandenken aan de tien kilometer. Daar maken veel hardlopers nog heel veel gebruik van.
Zal er komende editie weer zo'n handig hebbedingetjes weggegeven worden?

11-11-2017

Barbershop Nero zal ook komende editie weer optreden als sponsors van de halve marathon.
Dat is geweldig nieuws van het fenomeen uit Ermelo en Harderwijk waar zoveel mannen zich inmiddels op hun gemak voelen.

27-06-2017

De datum van de editie van 2018 is bekend; zaterdag 2 juni zal de achtste editie van de halve marathon van Ermelo plaatsvinden.
We gaan kleine dingetjes veranderen. Zo zullen we ongeveer anderhalf uur later starten. Dat is even goed om nu al te weten.

NOTEER VAST 2 JUNI in jouw agenda. HET doel van 2018 kun je alvast bepalen.


19-04-2017

We zijn heel blij dat Werk Centraal, een belangrijk onderdeel van  GGz Centraal, ons dit jaar ondersteunt. Zij leveren onder meer de bloemen voor de nummers 1 tot en met 3 op elke afstand, zowel de dames als de heren.
Daarnaast zorgen ze dat er een aantal marktkramen op het molenaarsplein komen te staan voor een soort van runnersmarkt en waar ook sponsoren zich kunnen presenteren.
Tot slot kunnen supporters een leuk bloemboeketje kopen voor hun helden die over de finish komen.
Wat fijn dat zij dit willen doen !