Algemene informatie

Ik wil meer weten over...

1.6 km Stukadoor van de Kamp Kidsrun; start 15.15 uur (voor kinderen geboren in 2006 en later)
5 km A1signs; start 16.00 uur
10 km Onderweegs & De Groot; start 15.55 uur
21,1 km Nero Halve Marathon; start 15.45 uur
Rabobank Business Run (5 km, 5 lopers, snelste 3 tijden gelden voor klassement); start 16.00 uur

De kinderen die meedoen aan de van de Kamp Kidsrun, worden na afloop getrakteerd op een heerlijk ijsje.
Het enige wat nodig is: een startnummer voor die kidsrun.

De Rabobank Business Run zal in de editie van 2018 over vijf kilometer gaan.

Een bedrijventeam betaat uit minimaal drie en maximaal 5 lopers. Mannen of vrouwen, of gemengd.
Ieder teamlid loopt 5 kilometer.
De tijden van de eerste drie lopers die over de finish komen van een team, worden opgeteld.
Het snelste team wint.
De 3 snelste teams worden gehuldigd.
Er is ook een prijs voor het team dat zich het meeste als team presenteert.

We onderscheiden geen leeftijdscategorieŽn, de Stukadoor van de Kamp Kidsrun is open voor iedereen die geboren is in 2006 of later.

Indien nodig kun je contact opnemen met de organisatie:
Halvemarathonermelo@gmail.com
Dick van Leeuwen: 06-45912866

De 8e Halve marathon van Ermelo vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018.

Er is helaas geen mogelijkheid om te douchen nabij het start- finish gebied.

Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie is op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.
De organisatie behoudt zich het recht voor het evenement af te gelasten op grond van weersomstandigheden of andere zwaarwichtige calamiteiten. Een dergelijk besluit doet geen aansprakelijkheid ontstaan voor vergoeding van de door de deelnemer gemaakte kosten, c.q. schade.

De hele dag worden er actiefoto's gemaakt die je na de loop gratis kunt downloaden. Hier vind je foto's van de vorige editie.

Stucadoor van de Kamp Kidsrun: 3 Euro (voor- en na-inschrijving)

A1- signs 5 kilometer: 8 Euro voorinschrijving, 10 Euro na-inschrijving

Onderweegs & De Groot 10 kilometer: 10 Euro voorinschrijving, 12 Euro na-inschrijving

Nero Halve marathon: 15 Euro voorinschrijving, 18 Euro na-inschrijving

Rabobank Business Run: 125 Euro 1e team, daarna 100 Euro per team
Vijf personen per team, inclusief barbecue vouchers voor vijf personen na afloop en tijdens de After Party.
Barbecue vouchers zijn bij te bestellen (alleen voorinschrijving) a 12,50 Euro per persoon

Op het start- en finishterrein is in vrachtauto's en aanliggende cafes de mogelijkheid om te kleden.

Bij de eerste dame en eerste heer op de 5- 10- en 21,1 kilometer zal een voorfietser rijden om aan te geven dat dit de nummers 1 van het klassement zijn. Deze zorgen ook voor een veilige doorgang langs eventueel langzamere lopers. Dit is mogelijk gemaakt door de Veluwse Wielervereniging.

Het is mogelijk tot een half uur voor de start van iedere afstand, nog in te schrijven. Dat kan ook op vrijdagavond 1 juni in Het Pakhuis, net achter de Molen.

De voor-inschrijving stopt op zondag 25 mei om 23.59 uur.

Het organiseren van zo'n groot evenement kan niet zonder overlast van omwonenden en mensen die deze omwonenden willen bezoeken. Wij doen er alles aan om die overlast te beperken. Wij hebben dit jaar professionele verkeersregelaars ingehuurd die er voor gaan zorgen dat de toegangswegen rondom- en door Ermelo, door blijven stromen en alle winkels goed bereikbaar blijven. Dat geldt ook voor de winkels rondom Albert Heijn. Die parkeerpolaats blijft voor het winkelende publiek bereikbaar.

Het parcours van alle afstanden is geheel verkeersvrij en loopt voor een deel door de winkelstraat van Ermelo en voor een deel door de 'Koninginnebuurt'. De halve marathon loopt in de eerste ronde een 6,1 kilometer, daarna drie ronden van vijf kilometer. De vijf kilometer loopt die ronde eenmaal, de tien kilometer loopt die ronde tweemaal. Om de kilometer staat een afstandbordje.
Klik hier voor het parcours  van de 5- en 10 km
Klik hier voor de  6,1 km ronde als onderdeel van de Nero Halve marathon
Klik hier voor het parcours van de van de Kamp Kidsrun
We zorgen voor muziek op drie punten in de Koninginnebuurt. Het gehele stuk door de winkelstraat zul je muziek horen doordat speakers over ruim 700 meter worden uitgerold.

Op enige afstand van de start- en finishlocatie zijn voldoende parkeermogelijkheden. Let goed op aanwijzingen van vrijwilligers. Kom je uit de buurt dan is lopend komen of op de fiets de beste optie.

De nummers 1, 2 en 3 van alle afstanden (zowel dames als heren) worden gehuldigd, dit geldt ook voor de eerste drie meisjes en jongens van de Stukadoor Van de Kamp Kidsrun.

Naast een fraaie beker worden de nummers 1, 2 en 3 getrakteerd op een fles champagne van Gall&Gall Ermelo en met een bos bloemen, aangeboden door Florado Ermelo.

De nummers 1, 2 en 3 van de Rabobank BusinessRun worden gehuldigd. Er is een wisselbeker voor het winnende bedrijfsteam.

Er is voor iedere deelnemer een herinnering. We gaan er vanuit dat alle deelnemers die in 2018 meedoen aan de 5- 10 of 21,1 km, een fantastisch mooi hardloopshirt krijgen van goede kwaliteit. Daar gaan wij als organisatie voor.

Ons evenement maakt deel uit van het Rabobank Randmeren Hardloopcircuit.
Dat betekent dat je meedoet in een klassement waar ook de Broekhuis halve marathon van Harderwijk (10 maart)deel van uit maakt evenals de Putten Power Run (14 april) en de halve van Nijkerk (21 april).
Binnenkort zullen we daarover meer bekendstellen. Wel is zeker dat jij mee kunt doen om de prijzen want niet de snelste atleten zullen per definitie op het podium van het circuit komen.

Eenmaal ingeschreven is restitutie van het inschrijfgeld NIET mogelijk.
Wel kun je jouw startnummer overdragen aan een andere persoon. We zouden het fijn vinden als je ons dat even laat weten via halvemarathonermelo@gmail.com

De Halve Marathon Ermelo is te volgen via Social Media: Facebook en Twitter

Bezoek de pagina's met regelmaat en vergeet ons niet te liken of te delen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

De start- en finishlocatie bevindt zich voor het Molenaarsplein en voor cafe De Molenaer en De Veluwe. Na afloop wordt er een gezellig feest georganiseerd voor deelnemers en supporters in en rondom de beide cafes maar ook in cafe Bruijn.

Wanneer je als voorinschrijver gekozen hebt om het startnummer te laten toesturen, dan ontvang je deze een aantal dagen voor 2 juni.

Heb je er niet voor gekozen het startnummer per post te laten komen, dan kun je op twee manieren aan jouw nummer komen:

Vrijdagavond is het startnummer van 19.00- 21.00 uur af te halen in Het Pakhuis, achter de molen. Je kunt je dan ook nog na-inschrijven.

Zaterdag, voor aanvang van het evenement. Voor-inschrijvers hebben een voorkeurspositie t.o.v. de na-inschrijvers.

15.15 uur: Stukadoor van de Kamp Kidsrun
15.45 uur: Nero Halve Marathon
15.55 uur: Onderweegs & De Groot 10 kilometer
16.00 uur: A1-Signs 5 kilometer en Rabobank Business Run

Er vindt elektronische tijdregistratie plaats door Racetimer.
De chip bevindt zich in het startnummer. Het voordeel is tevens dat je na afloop een finishfilm kunt terug vinden via onze website.

Er staat een tijdslimiet op de halve marathon. De laatste deelnemer moet binnen 2.30 uur binnen zijn. Dan ook moeten de deelnemers van de 5 en 10 km over de finish zijn gekomen. Halverwege de halve marathon wordt door de organisatie bepaald of een deelnemer nog redelijkerwijs op tijd over de finish kan komen. Zo niet dan wordt deze verzocht te stoppen.

Direct na afloop vindt je de uitslagen terug op onze site.

Professionele verkeersregelaars zullen zorgen voor een goede doorstroming van verkeer door Ermelo. Het parcours is volledig verkeersvrij en bevat op alle cruciale punten verkeersregelaars.

Er zal op twee plekke op het parcours gezorgd worden voor water. Bij de finish is er de beschikking over water en sportdrank, aangeboden door Van de Mheen en Albert Heijn Ermelo. Uiteraard zijn er EHBO-medewerkers aanwezig.

Ook dit jaar willen we gaan organiseren dat je je onder deskundige begeleiding kunt voorbereiden op 1 van de te lopen afstanden.
Gezondheidspraktijk Mesrits, autobedrijf Versteeg Buurman en Intersport Ermelo maken het mogelijk dat de enige voorwaarde om in 1 van de drie groepen mee te doen, is een inschrijfbewijs voor 1 van de afstanden op 2 juni.
Op 21 februari is er een informatieavond. Inlopen vanaf 19.00 uur en aanvang om 19.30 uur. Bij Intersport Ermelo.
Op maandag 5 maart starten de groepen. Een beginnersgroep, een gevorderde groep en een groep die zich wil voorbereiden op de Nero halve marathon.
Je kunt op maandagavond, donderdagavond en zaterdagmorgen trainen. Je kunt zelf kiezen wanneer en hoe vaak je per week wilt trainen met de groep.
Yourway2HME !

Aanwijzingen van de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd. De wedstrijdleiding heeft het recht een deelnemer te diskwalificeren (bijvoorbeeld bij ernstig onsportief gedrag, het niet opvolgen van aanwijzingen van verkeersregelaars of het achterlaten van afval) en/of uit de wedstrijd te halen (bijvoorbeeld om gezondheidsredenen). Hiertegen is geen beroep mogelijk.